maanantai 26. joulukuuta 2011

Pimeä joulu

Joulu alkaa olla takana päin. Joulu vierähti kotona-kotona syöden ja saunoen. Aatto-illan päätteeksi Pohjanmaan tähti-pelissä kakkossija rikkaana miehenä.

Paarmannin pururata
Joulupäivän ja Tapaninpäivän välisenä yönä se sitten alkoi. Hirvittävä myrsky. Aamulla lähti sitten sähköt "lopullisesti". Sähkölämmitteisessä asunnossa se ei ole ollenkaan kiva uutinen varsinkaan, kun aamun valjetessa selvisi ettei tuhot ole mitään pieniä. Matkalla vanhempien luo, oli tieltä raivattu aamun tunteina jo 3-5 puuta. Osa puista nojasi vielä sähkölinjoille ja jotkut johdot oli lähes maassa. Kotona puuhella mahdollisti aamukahvit ja lämpimän ruuan ja pihasauna oli ajankulua ja peseytymistä. Iltapäivällä sähköt palasi - ainakin toistaiseksi.

Välipäiville suunnitellut hyppelyreissut on nyt sitten peruttu ja odotellaan tulevaa. Lisenssi ja vakuutus on nyt sitte hankittu ja kaikin puolin puuttuu enää vain lumi. Tänään sovin kisareissusta suksien osalta. Aatsa-transpoint kuljettaa sukset kohteeseen, ettei tarvitse niistä rustata lisäsiipiä lentokoneeseen.

Huomenna on taas pitkästä aikaa ARKI, ja sen jälkeen taas juhlan paikka - Viattomien lasten päivä. :)

1 kommentti:

  1. Lueskelin läpi kaikki Jani Vailin blogitekstit ja tuntui mukavalta löytää joku toinenkin veteraanimäkihyppääjä joka kirjoittaa blogia. Toivottavasti Janin blogeille löytyy lukijoita ja MM-kisareissulle myös tukijoita.
    Ajelin tänään Jkl:stä, jossa vietin joulua vanhimman tyttäreni perheessä, tänne Kuopioon nuorimman tyttäreni perheen esikoispojan 1v synttäreihin. Kolmaskin tyttäreni asuu lähellä mäkikeskusta Vääksyssä. Vääksyläisetkin tulivat Eppu Akustin synttäreille. Eipä voi valittaa tyttärien sijoittautumista papan mäkihyppyharrastuksen näkökulmasta. Tuulta oli melkolailla matkan varrella, mutta einyt kuitenkaan mitään myrskyä. Kehnolta vaikuttaa talventulo. Tyttäret veivät minut ja Vääksyssä asuvan vävyn noin tunnin mittaiselle kävelylenkille ja olimme Jannen kanssa koko ajan "hätää kärsivien osastolla" jälkijoukoissa.
    Onneksi sauna odotti meitä ja nuorimpia vahtimaan jäänyttä Antti-vävyä.

    VastaaPoista