tiistai 24. heinäkuuta 2012

Perusmökkeilemässä ympäri Suomea


Olen viimeisien reissujeni aikana majoittunut kolmella eri camping-alueella perusmökkeilemässä. Ajattelin tehdä tässä pienen vertailun näiden kolmen kohteen kesken. Otsakkeessa linkki alueen nettisivuille.
(Kuvat ovat linkitetty suoraan campingien nettisivuilta)

"Voiton" tällä kertaa vei Kokkola Camping, toiseksi Hännilänsalmi ja perää jäi pitämään Kalliojärvi. Puolustetaan tässä kohtaa viimeksi mainittua, että edellisellä kerralla arvosana olisi ollut vähän parempi. Inhimillisten sekaannusten takia ainakin puoli tähteä katosi.

(Isokyrö)

Aiempi kokemus ***: Olen majoittunut useita kertoja aiemminkin.
Varaaminen *****: Majoitusvarauksen voi tehdä varausjärjestelmällä netissä, jota en ole kokeillut koskaan.  Varaus puhelimitse onnistui vaivatta. Korkea varausaste, varattava ajoissa.
Opastus alueelle *****: Alueelle löytää helposti päätieltä. Ohjattu isoilla kylteillä. Lopussa täytyy osata ajaa Kalliojärven huvialueelle, eikä karavaanarikeitaaseen.
Sisäänkirjaus **: Sisäänkirjauksessa oli ongelmia. Mökkien numeroinnit sekaisin ja muutenkin tuntui, kuin olisin historian ensimmäinen majoittuja. Aikaisemmin ei noin kovaa sekoilua, mutta mökkivarauksissa sählätään. Asiat järjestyi kyllä, ja palvelu sinänsä hyvää.
Mökki ***: Kevythirsimökki, jossa kolme runkopatjaa, pöytä, jääkaappi, siivoustarvikkeet. Ihan ok, mutta sängyt vei hirvittävästi tilaa. Verrattain iso, mutta ahtaan tuntuinen jopa yksin matkaajalle.
Wc-tilat ***: Mökkialueella puucee, huoltorakennuksessa wc. Puuceessa perusmeininki, hajua, suttua, ja rakennelma ei kovin vakuuttava. Epäsiisti. Mutta kyllähän sielä nyt paskoo.
Suihkut: En ole käyttänyt. Kolkohko.. En kommentoi.
Sauna***: Puulämmitteinen rantasauna sisältyy hintaan, jos saa vuoron. Jos ei ymmärrä varata ajoissa, jää ilman. Saunan lämmityksessä toistamiseen epäselvyytä, kun ei ole/ anneta ohjeita. Sekavaa, kuten sisäänkirjauskin. Ruutuvihkomenetelmä ei toimi 2012.Mutta itse sauna ja fiilis mahtava.
Keittiö: En tiedä onko sitä?
Kahvila*****: Kahvila, grilli, karaoke. Alueella myös lavatanssipaikka viikonloppuisin.  Laaja valikoima kaikenlaista purtavaa… ja vielä kaikenlisäksi.. maistuu!
Alue****: Alue on laaja, monipuolinen. Järvi, kalastusta, vesileikkejä yms. En varmaan tiedäkkään kaikkea. Mökkien paikat vaihtelee paikkaa joka vuosi. Ei ajantasaista aluekarttaa.
Hinta*****: Perusmökki 40 euroa sisältää rantasaunavuoron jos sattuu saamaan.
Loppukommentti: Vaikka toimintaa leimaa ”sähläys”, perusjutut kuitenkin kunnossa ja alue hieno. Tulen majoittumaan myös jatkossa.
Tähtejä: 3,5

(Kokkola)

Aiempi kokemus*****: Olen majoittunut kahdesti aiemmin.
Varaaminen*****: Varaaminen hoituu kai puhelimitse. Itse varasin facebookissa, mutta lienen erikoistapaus. Aika täyteen buukattu, pitää varata ajoissa.
Opastus alueelle*****: Hyvä opastus Pohjoiselta ohitustieltä. Ei voi eksyä.
Sisäänkirjaus*****: Sisääänkirjaus suoriutui ongelmitta. Kaikki oli valmiina, kuten tarvittavat avaimet yms.
Mökki****: Vanha kevythirsimökki, mutta fiksattu hyväkuntoiseksi. Kaksi sänkyä, pöytä, jääkaappi, patteri, siivousvälineet ja radio. Pieni, mutta yksin mahtui hyvin.
Wc-tilat*****: Wc- ja suihkutilat uudehkossa ulkorakennuksessa. Sisään pääsee reikäkorttiavaimella. Siisti.
Suihkut****: Katso ed.
Sauna***: Tilaussauna, 20 euroa / tunti. Uudehko sähkösauna huoltorakennuksen yhteydessä. Siisti, lämmin, melko hintava.
Keittiö: Keittiö on huoltorakennuksessa. En ole käynyt.
Kahvila**: Pieni kahvila/ravintola. Vaatimattomat ”ruuat”. Valikoima jää varsin pieneksi kun tarjolla on vain panineja, pullaa, kahvia jne. No, alkoholia saa… ja karaokea laulaa. Jos haluaa syödä isommasta valikoimasta, pitää mennä kaupungille.
Alue*****: Alue on laaja, siisti. Mökkeilijät, telttailijat ja karavaanarit on sulassa sovussa samalla alueella. Alueella ja sen lähistöllä paljon aktiviteetteja, kuten meriuimaranta, uimaranta, lentopalloa, minigolfia, frisbeegolfia, leikkipaikkoja. Aluekartta on.
Hinta****: 44 euroa
Loppukommentti: Kaikin puolin toimiva alue. Ainoa miinus saunan korkeasta hinnasta ja kahvila / ruokatarjonnan suppeudesta. Tulen majoittumaan jatkossakin.
Tähtejä:4½


(Viitasaari)

Aiempi kokemus: En ole majoittunut aiemmin.
Varaaminen*****: Varasin mökin sähköpostilla, johon vastattiin nopeasti.
Opastus alueelle****: Opastus päätieltä hyvä. Itse alueelle johtava tie varsin vaatimaton ja huonokuntoinen, ja välillä hiipi epäilys, onko tie oikea.
Sisäänkirjaus*****: Sisäänkirjaus sujui vaivatta. Avaimet odotti minua ja opastus mökille.
Mökki****: Mökki oli vanha, siisti ja kodikas. Kaksi sänkyä, pöytä, jääkaappi, siivousvälineet, patteri.
Wc-tilat****: Mökkien läheisyydessä rakennus joka näytti puuceelta, mutta yllätti sisältä. Sielä oli vesi vessa. Huoltorakennuksen wc:ssä en käynyt. ”Vesi puucee” oli ihan ”ok”.
Suihkut: En käynyt
Sauna: En käynyt, hinta olisi ollut 15 e / h.
Keittiö: En käynyt
Kahvila***: Vastaanottorakennuksessa luultavasti kahvia ainakin tarjolla. Lisäksi muuta ”kioskimaista” myytävää. Ymmärtääkseni myös alkoholia. En käyttänyt palvelua.
Alue***: Alue oli hienolla paikalla kauniin järven rannalla ”metsikössä”. Alueella leikkipaikka ja huoltotilat. Aluekartta oli kahviossa.
Hinta*****: 35 euroa
Loppukommentti: Vierailu jäi vähän ”lyhyeksi” ja kommentointi sitä myöden vähän vajaa. Saavuin paikalle iltamyöhään ja lähdin aamupäivällä ”saman tien”.  Tuntui kuitenkin, että homma on hanskassa, vaikka harmittavan tyhjältä näytti käyttöaste. Hinta kohdallaan, paitsi saunan osalta. Alue kiva, mutta ehkä vähän "jämähtänyt". Majoitun toistekin jos tarvetta sillä suunnalla.
Tähtejä: 4-



Tähditys oli ehkä aika tiukka, mutta niinhän sen pitääkin olla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti