torstai 13. syyskuuta 2012

Lihas se on kielikin

Tämä on kovin urheilupainotteinen blogi, ja lihakset liittyy vahvasti urheiluun. Lihas se on kielikin, ja nyt kerron miten venäjän kielen opiskelu lähti käyntiin.

Ilmoittauduin Kauhajoen kansalaisopistoon venäjän kielen alkeiskurssille. Sielä oli viisi muutakin toivotonta tapausta ja kolme ilmoittautunutta puuttui. Kielet ei oo mun vahvin osa-alue. En tunnusta osaavani kovinkaan paljoa englantia, vaikka se sujuikin ihan hyvin kun sitä tarvitsi. Sitten taas ruotsia luulen osaavani, mutta todellisuudessa se on aika heikolla. Ruotsissa hotellissa puhuin respassa ruotsia, ja virkailija vastasi englanniksi. Ei menny vissiin kovin vahvasti?

Ensimmäisellä kerralla aloitettiin tietenkin kirjaimista. Kovin oli merkillisiä merkkejä. Oli ärrää ja ännää väärinpäin ja osuuspankin merkkikin oli päässy luetteloon. Monet kirjaimet lausuttiin kahtena peräkkäisenä "suomalaisena" äänteenä ja sit taas kaksi kummallista merkkiä yhteensä olikin vain yksi ääni. Ja löytyipä pari merkkiä mistä ei tule ääntä ollenkaan. Kukahan lie nuokin keksinyt? Ei ole vissii ollut muuta tekemistä. Ei ole aavistustakaan miten ne jäis päähän, mutta siksi kai kurssilla ollaan!

Aamulla lähtö Helsinkiin messuille. Sielä pärjää kuiteskin ihan suomen kielellä, vaikka iso kylä onkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti