lauantai 2. marraskuuta 2013

Elämysmatkalla


TA-kertauskurssi takana! Samalla taisin ottaa yhdistetyn kokeen tehtäväksi, josko jollain aikataululla sekin olis sitte suoritettuna. Suurin haastehan siinä on se, että latu pitäis tarkastaa hiihtämällä. Eihän mäkeäkään tarkasteta hyppäämällä. Tää on taas joku hiihto-Niilo keksintö. Mut kyl se kuulemma onnistuu ku lähtee vaan tarpeeksi ajoissa kilpailupaikkakunnalle.
 
Kurssi oli Rovaniemellä. Sinne on kotoa yli 600 km matka. Päiväseltään kävin, mutta tällä kertaa muodikkaasti julkisilla. Tätäkin kirjoittelen makuuvaunun yläpunkassa. Reilu viis tuntia vielä Seinäjoelle. Tämä makuuvaunu ja tuo makuuvaunuosaston vessa ovat kyllä aika tilankäytön maksimointia. Tähän hyttiin, jonka pinta-ala on n. 2,8 m2, on mahdutettu vaikka mitä. Täälä on siis kaksi sänkyä, kaksi "yöpöytää", herätyskellot, radiot, naulakot, istuin. Kaiken kruunaa "kylppäriosasto", jossa on allas, peilikaappi, lähdevettä jne. Ja tietenkin vaihtuvat maisemat ikkunassa. Vessa on käytävällä ja se on tilankäytöltään yhtä tehokas.

Aamupalan nautittiin ravintolavaunussa ja se koostui kolmioleivästä ja kahvista. Päivällinen samassa "baarissa" sisälsi broilerpastaa, ja oli oikein maukasta. Hyvä mikro.


Nyt on sitte tämäki koettu. Ja lakkojutuista huolimatta junat ovat olleet ihan ajallaan. Tämän vaivattomampaa matkustusta eikai voi olla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti