sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Taivalkoski järjestää MM-kisat 2015





Nyt se on sitten virallinen tieto - Taivalkoski järjestää veteraanien MM-kisat 2015. Jo hetken tämä on ollut tiedossa epävirallisesti, mutta lopullinen päätös siitä on tehty Kesä GP:n yhteydessä Villachissa.

Viime talvena MM-kisoja ei hypätty lainkaan, kun lumen puute yllätti Romanian Rasnovin. Lumivarmana alueena Taivalkoski varmasti pystyy kisat järjestämään. Edellisen kerran kisat kisailtiin Taivalvaaran mäissä vuonna 2008. Se olikin ensimmäinen kerta, kun olin noissa keimeissä mukana, vaikkakin vasta turistina. Silloin ikää oli vasta 26. Kilpailuista en juurikaan mitään muista, sillä kesken kaiken minutkin kaatoi hirvittävä flunssa. Väristelin rinnekahviossa kuumeen kourissa ja kotimatka Rampen kanssa oli tuskainen, kun molemmat oli kipeänä.

Nyt tulevana talvena pääsen siis ensi kertaa kisaamaan MM-kisat kotimaassa ja tutuissa maisemissa. Taivalkoski on tuttu harjoituspaikka, vaikka onkin tosi kaukana kotoa Karijoelta. Viimetalvena kävin sielä neljä kertaa!


Taivalkosken MM-kisat 2008

Raimo Pihlajaniemi (vas), Juhani Saapunki, Hannu Kohtala
 Silloin mäelle oli valmistunut uusi rinneravintola, ja pienet pukutilat. Tilat eivät olleet riittävät ja lisäpukutiloja oli järjesttetty parakkeihin. Nykyään viereen on noussut hieno huoltorakennus, josta löytyy iso kahvilatila, pukutilat, sauna, kuntosali ja voiteluhuone. Taitaa silti olla tarvetta parakeille?

HS53 mäen kisa
Suorituspaikat olivat loistokunnossa. Suuren panostuksen olosuhteisiin antoi veteraanien veteraani Aatsa, joka käytännössä asui viikkoja - ellei kuukausia - asuntovaunussaan kilpailupaikan parkkipaikalla mäkiä kunnostaen.


Matti Nykänen hyppäsi MM-kultaan
Kisat saivat ison mediahuomion, kun Matti Nykänen laittoi itsensä kuntoon ja hyppäsi lopulta korkeimmalle korokkeelle. Taisi juttua tulla jopa ihan televisiosta.

Pudasjärven Maaimanmestari Olavi Leinonen sekä Karijoen Raimo Pihlajaniemi
 Taisimpa tällä reissulla tutustua kuvan Olliin, joka on myöhemmin tullut varsin tutuksi. Yhdessä ollaan pelijätty jo hyvissä ajoin ennen mäelle menoa.

Osallistujia kisoissa oli monesta maasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti