lauantai 28. maaliskuuta 2015

Spesialistien mäkikisa

Torstai-iltapäivällä käväisin vielä kolme harjoitushyppyä pienessä, HS22 metrin mäessä parin kilpakumppanin kanssa. Harjoitukset meni ihan ok, vaikka hyppypituudet olivatkin aika vaatimattomia.

Perjantai koitti yhtä kauniina kuin aikaisemmatkin päivät. Heti aamulla kilpailtiin tämä spesiaalikilpailu, johon otti osaa vain harvat ja valitut. Monen mäkimiehen luonto ei anna periksi hypätä pientäkin pienemmästä mäestä. Itseluottamus oli kovalla tasolla harjoitusten jälkeen, että jätin koekierroksen kokonaan väliin (Oikea syy se, että kunto on niin huono, ettei jaksa kiivetä kolmea kertaa mäkeen..).

Ensimmäisen kierroksen hyppy oli 18 metriä, eli jäi vain pari metriä K-pisteeltä. Alastulo hieman epäonnistui. Toinen hyppy oli ehkä hitusen parempi, mittaa kertyi vain 17 metriä, mutta hyppy päättyi hienoihin telemark-alastuloihin. Näin pienessä mäessä metrin arvo on niin iso, että suoritukset eivät riittäneet kuin kolmanteen sijaan. Kultaa ja hopeaa irtosi 18,5-19 metrin hypyillä. Kulta meni Sveitsiin ja hopea Tsekkeihin.

MM-pronssi on silti ihan kiva!

Voittaja Markus Zürcher (SUI), toinen Vladimir Nesvatba (CZE), kolmas Jani Vaili (FIN)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti