maanantai 29. helmikuuta 2016

Yli vuorten ja laaksojen

Perillä Orkdalissa ollaan. Matka starttasi autolla kotoa aamulla klo 5, ja jatkui kahdeksalta meren ylityksellä Vaasasta Uumajaan, josta läpi Ruotsin keltaisella bussilla. Jylhiä vuoria ja kallioita, metsää ja peltoa. Lopulta matkan varrelle osui myös Åre, tuo Skandinavian tunnetuin rinnekeskus. Upealta näytti valoissa. Voi vain kuvitella millainen se on päivänvalossa. Åressa ympärivuotisesti asustaa ainoastaan 1400 asukasta, eli yhtä paljon kuin kotipaikalla Karijoella. Matka jatkui kohti Norjan rajaa. Tie pieneni, oli korkeuseroja ja mutkia. Taivaalta satoi räntääkin siihen. Keli parani rannikkoa kohden ja Trondheimissa saatiin ajella lukuisten tunneleiden läpi. Myöhään illalla kirjauduttiin sisään hotelliimme 19 tunnin matkustamisen jälkeen.


   

Aamupäivällä lähdettiin sitten katsomaan kisapaikkaa. Se olikin rakennettu mutkaisen tien taakse ja korkealle
vuoristoon. Valokuvien perusteella mäkikeskus näytti uudenaikaiselta. Ja hienohan paikka onkin, joskin odotukset olivat vain ehkä liian korkeat. Kaikki mäet on varustettu posliiniladuilla, jotka luistavat kyllä, mutta eivät niin liukkaasti kuin totuttu jäälatu. Itseä se ei kyllä paljoa päässyt haittaamaan. Ihan tarpeeksi sitä kyytiä oli silti. Lisäksi hyppyrikeulat ovat kovin matalalla, joten lentoratakin jää melko alas. Mutta mäet on kaikille samat, parhaat voittaa. Suurin hankaluus itselle oli hissin puuttuminen. Peruskuntokausi kun on jäänyt vähän heikolle ja massakausi venähtänyt pitkäksi.

Hyppäämäänkin pääsin. Aamupäivällä kolme hyppyä pienestä K20 mäestä ja iltapäivällä kaksi hyppyä "isosta" K30 mäestä. Molemmista hyppelyt onnistui hyvin - kuin vanhasta muistista. Tai niinhän se käytännössä menikin. Edellisestä "oikeasta hypystä" kun oli liki tasan vuosi.

Nyt on vattat täynnä, mieli hyvä ja unta vailla oleva roppa. Huomenna taas uudet kujeet ja vieläkin paremmat hypyt!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti